top of page
לוגו קפה נואר_4x.png

איך נולדה ״קמה״

הרעיון עלה מתוך צורך שלנו להתחבר לזהות שלנו כנשים מחדש. מהצורך לגלות ולהבין כיצד אנחנו נשים זו לזו. מהצורך להשתחרר מהנחות ישנות או הגדרות מוחלטות ולהמציא את האישה שאנחנו רוצות להיות - להרכיב אותה ולפרק שוב ושוב, כל אחת לעצמה. ולמה פרינט? כי ההיסטוריה נשמרת בדפים. מילים שנלכדות בנייר נשמעות חזק יותר מאלו הנזרקות באוויר. 

מה תוכלו למצוא בפנים

כל גליון מבוסס על אמנות נשית-ישראלית, וכולל אסופת עבודות של יוצרות עכשוויות, השואפות לאתגר את רעיון ״האישה״ דרך טקסטים ופיסות חזותיות. בין הדפים תוכלו למצוא עבודות פיסול, שירה, ציור, סיפורת, רישום, צילום, דעה, מיצב, דיאלוג/מונולוג, קולאז׳ ואפילו מניספט! במרכז כל גליון ניצבת שאלה המאפשרת להאיר זווית מסוימת בחוויה הנשית שלנו כיום, ולחקור אותה כולנו יחד - יוצרות וקוראות כאחת. הגליון מהווה מרחב להתבוננות והתהוות, תהליך שלעולם לא מכוון לתשובה ברורה, אלא להתעוררות של עוד ועוד שאלות. 

Untitled-2_edited.png

אני מאמינה

בתוך ים התוכן שמציף אותנו, אנחנו טובעות בין הייצוגים המעטים והמוטעים שקיימים לנשים. לכן, חשוב לנו לנסות וליצור חוף מבטחים, בו כל אחת יכולה לזהות חלקיק מעצמה באחרת, ולנשום רעיונות חופשיים משלה ל״מי היא אישה״. ״קמה״ היא במה בה נוכחות צורות מרובות של נשייויות, של חוויות חיים של נשים מרקעים שונים ועם כשרונות שונים. לצד הגליונות אנחנו מפתחות ערוצים נוספים לחשיפה ולמפגש, בשאיפה ליצור קהילת נשים מבוססת יצירה: תערוכות אמנות, אירועי תרבות רב-תחומיים, פלטפורמות דיגטליות באתר ובאינסטגרם, ובעתיד גם אפשרויות התרמה למספר עמותות הפועלות למען נשים בארץ. 

*

הסמל מורכב מאלמנטים גאומטריים מתוך אותיות בעברית עתיקה של המילה ״קמה״. התחברנו לרעיון שאפשר לקרוא אותה בכמה אופנים בהתאם לצורת ההגייה - היא יכולה להתפרש בתור הדגן הבשל רגע לפני קצירתו, פירותיה הזקורים של אמא אדמה, התחדשות הטבע, החיבור שלנו אל הקרקע. או - בתור פעולת הקימה של האישה, התעוררות נשית, התקוממות הנשים, התייצבותה של אישה יחידה.

למה קמה

bottom of page